JADŁOSPIS

  • PDFDrukujEmail

 

J A D Ł O S P I S

06.11.2017r. – 17.11.2017r.

Przedszkole Samorządowe Nr 2 w Kępnie

 

 

Data

dni tygodnia

Ś N I A D A N I E

O B I A D

P O D W I E C Z O R E K

PONIEDZIAŁEK

06-11-2017

Zupa mleczna budyniowa

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata „Lipton” z miodem

§ Bułka zwykła, wieloziarnista

§ Masło

§ Szynka z indyka

§ Pomidor, szczypiorek

§ Jabłko, banan, gruszka

§ Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką

§ Spaghetti z mięsem /makaron ,ser żółty, sos pomidorowy z warzywami, marchew, pietruszka, por, papryka/

§ Sok owocowy

§ Herbata malinowa

§ Chleb wiejski z masłem

Do wyboru:

§ Szynka gotowana , ogórek zielony, kiszony, rzodkiewka , zielona/.sałata , jajko, szczypiorek

WTOREK

07-11-2017

Kakao

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata „Lipton”

§ Rogal

§ Masło

9.30 Do wyboru: Gruszka, banan,

§ Kapuśniak z kapusty włoskiej

§ Kluski

§ Pieczeń wieprzowa

§ Sos ciemny

§ Kalafior z masłem

§ Mizeria

§ Sok owocowy

§ Herbata miętowa

§ Bułka arkiszowa z masłem

§ Polędwica drobiowa

§ Sałatka z pomidorów z kiełkami rzodkiewki

ŚRODA

08-11-2017

Płatki owsiane na mleku

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata „Lipton”

§ Bułka zwykła, wieloziarnista

§ Masło

§ Indyk biały,

§ Pasta rybna

§ Szczypiorek

§ Chrupki kukurydziane ,papryka /czerwona, żółta, zielona / do chrupania

§ Zupa z fasolki szparagowej – 250g

§ Schab w panierce – 50g.

§ Ziemniaki – 150g

§ Sos ciemny - 100g.

§ Brukselka z masłem - 60g.

§ Ogórek kiszony - 40g

§ Sok owocowy – 120g.

§ Herbata „Lipton z cytryna

§ Kaszka manna na mleku z musem malinowym

CZWARTEK

09-11-2017

Zacierki na mleku

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata „Lipton”

§ Bułka zwykła

§ Chleb razowy

§ Masło

§ Polędwica „sopocka”

§ Twarożek z koperkiem

§ Gruszki

§ Rosół z makaronem i zieloną pietruszką

§ Ryż na sypko

Do wyboru: biały, ciemny

§ Filet drobiowy / duszony /

§ Sos potrawkowy

§ Marchewka z groszkiem

§ Sok owocowy

§ Herbata owocowa

§ „Marcinki” rogalik

PIĄTEK

10-11-2017

Bułka w mleku

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata „Lipton”

§ Bułka zwykła, chleb razowy

§ Masło

§ Parówka

pomidor, szczypiorek

9.30 Do wyboru: marchewka do chrupania, jabłko

§ Zupa jarzynowa / wywar schab/k/

§ Knedle z truskawkami z masłem

§ Sok pomidorowy

§ Herbata malinowa

§ Chleb wiejski, żytni z masłem

Do wyboru: Szynka z indyka, ogórek zielony . rzodkiewka, papryka /czerwona, żółta, zielona/. sałata, szczypiorek

PONIEDZIAŁEK

13-11-2017

Zupa mleczna z makaronem

§ Herbata „Lipton”

§ Bułka maślana

§ Masło

§ Pasta z jaj ,szczypiorek.

§ Jabłko , chrupki kukurydziane

§ Zupa koperkowa z kaszką manną

§ Ziemniaki

§ Pieczeń wieprzowa

§ Warzywa na parze

§ Sok owocowy

§ Herbata „Lipton” z cytryną

§ Chleb , masło .

§ Kiełbasa z rusztu

WTOREK

14-11-2017

Zupa mleczna z płatkami owsianymi

§ Herbata owocowa

§ Bułka zwykła, chleb razowy

§ Masło

§ Szynka swojska

§ Ogórek zielony, szczypiorek

§ Wafelek ryżowy , papryka, marchewka do chrupania

§ Zupa z cukinii krem z grzankami

§ Pyzy z mięsem, masłem i cebulą

§ Kapusta kiszona, marchewka /gotowana/

§ Sok owocowy

§ Herbata „Lipton”

§ Jogurt owocowy

ŚRODA

15-11-2017

Mleko

§ Herbata „Lipton” z miodem

§ Bułka zwykła, wieloziarnista .

§ Masło

§ Serek „Danio”

§ Rzodkiewka, szczypiorek

§ Do wyboru: mandarynka, jabłko, banan

§ Zupa szpinakowa z jajkiem

§ Ziemniaki puree

§ Udko kurczaka /smażone /

§ Fasolka szparagowa z masłem

§ Surówka – marchewka, jabłko, brzoskwinia

§ Sok owocowy

§ Herbata malinowa

§ Bułka kanapkowa z masłem

Kanapki: schab pieczony , ser żółty, ogórek zielony , sałata, szczypiorek. ogórek kiszony

CZWARTEK

16-11-2017

Zupa budyniowa

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata „Lipton” z miodem

§ Bułka zwykła

§ Masło

§ Indyk biały

§ Ogórek zielony, szczypiorek

9.30 Banany

§ Zupa ziemniaczana

§ Kasza na sypko

Do wyboru: jaglana, gryczana, kuskus.

§ Gulasz wieprzowo-wołowy

§ Buraczki zasmażane z jabłkiem i miodem

§ Surówka: seler, jabłko, rodzynki, śmietana

§ Sok owocowy

Nr alergenów: 9

§ Kisiel

§ Jabłko

PIĄTEK

17-11-2017

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata z cytryną

§ Bułka zwykła, chleb razowy

§ Masło

§ Szynka

§ Pomidor, szczypiorek

9.30 Jabłko

§ Zupa krupnik na karkówce

§ Ziemniaki

§ Zraz rybny – dorsz

§ Ogórek kiszony

§ Kapusta czerwona gotowana

§ Sok owocowy

§ Herbata miętowa

§ Racuchy z cukrem pudrem

Woda mineralna na żądanie.

J A D Ł O S P I S

06.11.2017r. – 17.11.2017r.

Żłobek Miejski w Kępnie

 

Data

dni tygodnia

Ś N I A D A N I E

O B I A D

P O D W I E C Z O R E K

PONIEDZIAŁEK

06-11-2017

Zupa mleczna budyniowa

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata „Lipton” z miodem

§ Bułka zwykła, wieloziarnista

§ Masło

§ Szynka z indyka

§ Pomidor, szczypiorek

§ Jabłko, banan,gruszka

§ Spaghetti z mięsem /makaron ,ser żółty, sos pomidorowy z warzywami, marchew, pietruszka, por, papryka/

§ Sok owocowy

§ Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką

§ Herbata malinowa

§ Chleb wiejski z masłem

Do wyboru:

§ Szynka gotowana , ogórek zielony, kiszony, jajko, rzodkiewka, zielona, sałata , szczypiorek

WTOREK

07-11-2017

Kakao

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata „Lipton”

§ Rogal

§ Masło

§ Do wyboru: Gruszka, banan

§ Kluski

§ Pieczeń wieprzowa

§ Sos ciemny

§ Kalafior z masłem

§ Mizeria

§ Sok owocowy

§ Kapuśniak z kapusty włoskiej

§ Herbata miętowa

§ Bułka arkiszowa z masłem

§ Polędwica drobiowa

§ Sałatka z pomidorów z kiełkami rzodkiewki

ŚRODA

08-11-2017

Płatki owsiane na mleku

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata „Lipton”

§ Bułka zwykła, wieloziarnista

§ Masło

§ Indyk biały, Pasta rybna

§ Szczypiorek

§ Chrupki kukurydziane ,papryka /czerwona, żółta, zielona / do chrupania

§ Schab w panierce

§ Ziemniaki

§ Sos ciemny

§ Brukselka z masłem

§ Ogórek kiszony

§ Sok owocowy

§ Zupa z fasolki szparagowej

§ Herbata „Lipton z cytryna

§ Kaszka manna na mleku z musem malinowym

CZWARTEK

09-11-2017

Zacierki na mleku

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata „Lipton”

§ Bułka zwykła

§ Chleb razowy

§ Masło

§ Polędwica „sopocka”

§ Twarożek z koperkiem

§ Gruszki

§ Ryż na sypko

Do wyboru: biały, ciemny

§ Filet drobiowy / duszony /

§ Sos potrawkowy

§ Marchewka z groszkiem

§ Sok owocowy

§ Rosół z makaronem i zieloną pietruszką

§ Herbata owocowa

§ „Marcinki” rogalik

PIĄTEK

10-11-2017

Bułka w mleku

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata „Lipton”

§ Bułka zwykła, chleb razowy

§ Masło

§ Parówka

pomidor , szczypiorek

Do wyboru: marchewka do chrupania, jabłko

§ Knedle z truskawkami z masłem

§ Sok pomidorowy

§ Zupa jarzynowa / wywar schab/k/

§ Herbata malinowa

§ Chleb wiejski, żytni z masłem ,

Do wyboru: Szynka z indyka, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka /czerwona, żółta, zielona/. sałata, szczypiorek

PONIEDZIAŁEK

13-11-2017

Zupa mleczna z makaronem

§ Herbata „Lipton”

§ Bułka maślana

§ Masło

§ Serek wiejski z koperkiem

§ Pasta z jaj ,szczypiorek .

§ Jabłko chrupki kukurydziane,

§ Ziemniaki

§ Pieczeń wieprzowa

§ Warzywa na parze

§ Sok owocowy

§ Zupa koperkowa z kaszką manną

§ Herbata „Lipton” z cytryną

§ Chleb , masło .

§ Szynka z indyka

WTOREK

14-11-2017

Zupa mleczna z płatkami owsianymi

§ Herbata owocowa

§ Bułka zwykła, chleb razowy

§ Masło

§ Szynka swojska ,

§ Ogórek zielony .szczypiorek

§ Wafelek ryżowy , papryka, marchewka do chrupania

§ Pyzy z mięsem, masłem i cebulą

§ Kapusta kiszona, marchewka /gotowana/

§ Sok owocowy

§ Zupa z cukinii krem z grzankami,

§ Herbata „Lipton”

§ Jogurt owocowy

ŚRODA

15-11-2017

Mleko

§ Herbata „Lipton” z miodem

§ Bułka zwykła, wieloziarnista .

§ Masło .

§ Serek „Danio”

§ Rzodkiewka .szczypiorek .

§ Do wyboru: mandarynka, jabłko, banan

§ Ziemniaki puree

§ Udko kurczaka /smażone /

§ Fasolka szparagowa z masłem

§ Surówka – marchewka, jabłko, brzoskwinia

§ Sok owocowy

§ Zupa szpinakowa z jajkiem

§ Herbata malinowa

§ Bułka kanapkowa z masłem

Kanapki: schab pieczony , ser żółty , ogórek zielony , sałata , szczypiorek . ogórek kiszony

CZWARTEK

16-11-2017

Zupa budyniowa

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata „Lipton” z miodem

§ Bułka zwykła

§ Masło

§ Indyk biały

§ Ogórek zielony. szczypiorek .

§ Banany

§ Kasza na sypko

Do wyboru: jaglana, gryczana, kuskus.

§ Gulasz wieprzowo-wołowy

§ Buraczki zasmażane z jabłkiem i miodem

§ Surówka: seler, jabłko, rodzynki, śmietana

§ Sok owocowy

§ Zupa ziemniaczana

§ Kisiel

§ Jabłko

PIĄTEK

17-11-2017

§ Kawa z mlekiem

§ Herbata z cytryną

§ Bułka zwykła, chleb razowy

§ Masło

§ Szynka

§ Pomidor , szczypiorek

§ Jabłko

§ Ziemniaki

§ Zraz rybny – dorsz

§ Ogórek kiszony

§ Kapusta czerwona gotowana

§ Sok owocowy

§ Zupa krupnik na karkówce

§ Herbata miętowa

§ Racuchy z cukrem pudrem

Woda mineralna na żądanie.

 

Galeria Przedszkola

Kontakt

Przedszkole Samorządowe nr2
ul. Ks. Wawrzyniaka 40
63-600 Kępno
Tel: 62 78 222 36
Email: przedszkole.nr2.wkepnie@wp.pl

Home

Layout setting

Direction

Menu style

Theme color

User tools